АТ "Готель "Градецький"

Код за ЄДРПОУ: 14231468
Телефон: +380666484266
e-mail: glekvadim@ukr.net
Юридична адреса: пр-т Миру, буд. 68, м. Чернігів, 14005
 
Дата розміщення: 21.04.2020

Річний звіт за 2019 рік

IX. Опис бізнесу

Зміни в організаційній структурі відповідно до попередніх звітних періодів Товариство не має дочiрнiх пiдприємств, фiлiй та iнших вiдокремлених структурних пiдроздiлiв.
Змiни в органiзацiйнiй структурi не вiдбувалися
Cередньооблікова чисельність штатних працівників облікового складу (осіб), середня чисельність позаштатних працівників та осіб, які працюють за сумісництвом (осіб), чисельність працівників, які працюють на умовах неповного робочого часу (дня, тижня) (осіб), фонду оплати праці. Крім того, зазначаються факти зміни розміру фонду оплати праці, його збільшення або зменшення відносно попереднього року. Зазначається кадрова програма емітента, спрямована на забезпечення рівня кваліфікації її працівників операційним потребам емітента Середньооблiкова чисельнiсть штатних працiвникiв облiкового складу в 2019 роцi становила - 2 особи, позаштатних працiвникiв, якi працюють за сумiсництвом - 1 особа, з них працюючi на умовах неповного робочого дня - 2 особи.
Загальний фонд оплати працi в 2018 роцi склав 575,3 тис. грн. , в 2019 роцi - 146,2 тис. грн. Фонд оплати працi вiдносно попереднього перiоду минулого року зменшився на 429,1 тис.грн. (на 74,59%) в зв'язку зi скороченням кiлькостi працюючих та повним зупиненням основного виду дiяльностi.
В Товариствi вiдсутня кадрова програма спрямована на забезпечення пiдвищення рiвня квалiфiкацiї працiвникiв згiдно операцiйним потребам Товариства в зв'язку з вiдсутнiстю ведення господарської дiяльностi. Працiвники пiдвищують свою квалiфiкацiю самоосвiтою
Належність емітента до будь-яких об'єднань підприємств, найменування та місцезнаходження об'єднання, зазначаються опис діяльності об'єднання, функції та термін участі емітента у відповідному об'єднанні, позиції емітента в структурі об'єднання Пiдприємство не належить до будь-яких об'єднань пiдприємств
Спільна діяльність, яку емітент проводить з іншими організаціями, підприємствами, установами, при цьому вказуються сума вкладів, мета вкладів (отримання прибутку, інші цілі) та отриманий фінансовий результат за звітний рік по кожному виду спільної діяльності Спiльну дiяльнiсть емiтент не проводить
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій За звiтний перiод пропозицiй щодо реорганiзацiї Товариства з боку третiх осiб не надходило.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Основою облiкової полiтики Товариства у звiтному роцi є Закон України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi", нацiональнi Положення (Стандарти) бухгалтерського облiку та внутрiшнi документи Товариства (наказ про облiкову полiтику, iнш.).
Облiкова полiтика Товариства базується на основних принципах бухгалтерського облiку, викладених в Законi України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi".
Фiнансова звiтнiсть складається вiдповiдно до принципiв пiдготовки фiнансової звiтностi, викладених у НП(С)БО №1 "Загальнi вимоги до фiнансової звiтностi" та П(С)БО №25 "Фiнансовий звiт суб'єкта малого пiдприємництва"
При веденнi облiкових записiв, використовується "План рахункiв бухгалтерського облiку активiв, капiталу, зобов'язань та господарських операцiй пiдприємств i органiзацiй" затверджений наказом Мiнфiну України вiд 30.11.99р. №291 та "Iнструкцiя про застосування плану рахункiв"
При створеннi, прийняттi, вiдображеннi в бухгалтерському облiку i зберiганнi первинних документiв та регiстрiв бухгалтерського облiку використовується "Положення про документальне забезпечення записiв в бухгалтерському облiку" затвердженого наказом Мiнфiну України вiд 24.05.1995р. №88 (iз змiнами).
Для забезпечення достовiрностi даних бухгалтерського облiку й звiтностi проводиться iнвентаризацiя активiв i зобов'язань, вiдповiдно до "Положення про iнвентаризацiю активiв та зобов'язань", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 02.09.2014 року № 879.
Вартiсна ознака предметiв, що вiдносяться до основних засобiв, прийнята в розмiрi, що перевищує 6 000 грн. без ПДВ
Строк корисного використання (експлуатацiї) основних засобiв та нематерiальних активiв зазначається в окремо для кожного активу при зарахуваннi такого активу на Баланс.
Строки корисного використання основних засобiв визначаються з урахуванням мiнiмально допустимих строкiв корисного використання основних засобiв, встановлених податковим законодавством.
Амортизацiя основних засобiв (крiм iнших необоротних матерiальних активiв) нараховується прямолiнiйним методом.
Амортизацiя нематерiальних активiв нараховується прямолiнiйним методом.
Амортизацiя малоцiнних необоротних матерiальних активiв i бiблiотечних фондiв нараховується у першому мiсяцi використання об'єкта в розмiрi 100 вiдсоткiв його вартостi, яка амортизується.
Вартiсна ознака предметiв, що вiдносяться до малоцiнних необоротних матерiальних активiв прийнята в розмiрi, що не перевищує 6 000 грн. без ПДВ
Вартiсна ознака предметiв, що вiдносяться до малоцiнних швидкозношуваних предметiв прийнята в розмiрi, що не перевищує 2500,00 грн. без ПДВ.
Лiквiдацiйна вартiсть основних засобiв i нематерiальних активiв дорiвнює нулю.
Дохiд визнається пiд час збiльшення активу або зменшення зобов'язання, що зумовлює зростання власного капiталу (за винятком зростання капiталу за рахунок внескiв учасникiв пiдприємства), за умови, що оцiнка доходу може бути достовiрно визначена.
Дохiд, пов'язаний з наданням послуг, визнається виходячи зi ступеня завершеностi операцiй з надання послуг.
Витрати вiдображаються в бухгалтерському облiку одночасно зi зменшенням активiв або збiльшенням зобов'язань.
Витратами звiтного перiоду визнаються або зменшення активiв, або збiльшення зобов'язань, що призводить до зменшення власного капiталу пiдприємства (за винятком зменшення капiталу внаслiдок його вилучення або розподiлу власниками), за умови, що цi витрати можуть бути достовiрно оцiненi.
Облiкова полiтика Товариства може змiнюватися, тiльки якщо змiнюються статутнi вимоги, вимоги органу, який затверджує Положення (Стандарти) бухгалтерського облiку, або якщо змiни забезпечать достовiрне вiдображення подiй або операцiй у фiнансовiй звiтностi пiдприємства
Основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, за рахунок продажу яких емітент отримав 10 або більше відсотків доходу за звітний рік, у тому числі обсяги виробництва (у натуральному та грошовому виразі), середньореалізаційні ціни, суму виручки, окремо надається інформація про загальну суму експорту, а також частку експорту в загальному обсязі продажів, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформацію про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його становище на ринку; інформацію про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків у загальному обсязі постачання, у разі якщо емітент здійснює свою діяльність у декількох країнах, необхідно зазначити ті країни, у яких емітентом отримано 10 або більше відсотків від загальної суми доходів за звітний рік; Основними видами послуг, що надає Товариство є за КВЕД: надання в оренду й експлуатацiю власного чи орендованого нерухомого майна, дiяльнiсть готелiв i подiбних засобiв тимчасового розмiщення. Але в звiтному перiодi господарська дiяльнiсть Товариством майже не здiйснювалась. Дохiд, отриманий в 2019 роцi склав 296,2 тис. грн. - виключно вiд здавання в оренду власного нерухомого майна
Дiяльнiсть Товариства в незначнiй мiрi залежить вiд сезонностi. Конкуренцiя в галузi дуже висока.
Керiвництвом Товариства вживаються заходи щодо пошуку нових видiв дiяльностi та скорочення i оптимiзацiї витрат, що дозволить полiпшити фiнансовий стан та результати дiяльностi у майбутнiх перiодах.
Керiвництво Товариства не має намiрiв лiквiдувати пiдприємство чи припинити дiяльнiсть
В iнших країнах дiяльнiсть не проводиться
Функцiї управлiння ризиками в Товариствi виконує управлiнський персонал. В зв'язку з непередбачуванiстю та неефективнiстю фiнансового ринку України, загальна програма управлiнського персоналу щодо управлiння фiнансовими ризиками зосереджена i спрямована на мiнiмiзацiю їх потенцiйного негативного впливу на фiнансовий стан Товариства.
Суттєвий вплив на дiяльнiсть Товариства можуть мати такi ризики як:
нестабiльнiсть та суперечливiсть законодавства;
непередбаченi дiї державних органiв;
нестабiльнiсть економiчної (фiнансової, податкової, зовнiшньоекономiчної, iнш.) полiтики;
непередбачена змiна кон'юнктури внутрiшнього та/або зовнiшнього ринкiв;
непередбаченi дiї конкурентiв.
Основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, їх вартість і спосіб фінансування За останнi 5 рокiв важливих придбань та вiдчуджень активiв не вiдбувалось. Значнi iнвестицiї або придбання, повязанi з господарською дiяльнiстю не плануються.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Крім того, необхідно описати екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, плани капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Первiсна вартiсть основних засобiв на кiнець звiтного перiоду - 5750 тис. грн., знос - 3924,8 тис.грн., залишкова вартiсть - 1825,3 тис. грн.
Нестач та надлишкiв основних засобiв та товарно-матерiальних цiнностей пiд час проведення iнвентаризацiї станом на кiнець звiтного перiоду не виявлено.
Коефiцiєнт зносу основних засобiв характеризує долю вартостi основних засобiв, списаних на витрати в попереднiх перiодах, в їх первiснiй вартостi. Станом на 31.12.19 р. основнi засоби були зношенi на 68,26%, вiдповiдно їх придатнiсть складає 31,74 % (ступiнь використання). Виходячи з динамiки даних показникiв придатнiсть основних засобiв на кiнець 2019 року зменшилась порiвняно зi станом на кiнець 2018 року. Вiдсутнє оновлення у складi основних засобiв пiдприємства. Обмеження щодо використання основних засобiв: накладено арешт на нерухоме майно емiтента державною виконавчою службою. Строки корисного використання груп основних засобiв представленi таким чином: Групи основних засобiв Будiвлi та споруди 25-50 рокiв, Машини та обладнання 8-25 рокiв, Автомобiлi 5-10 рокiв, Iншi основнi засоби 3-10 рокiв
Об'єкти основних засобiв вiдображаються за собiвартiстю, за вирахуванням накопиченої амортизацiї. Оцiнка строкiв корисного використання об'єктiв основних засобiв залежить вiд професiйного судження керiвництва, яке базується на досвiдi робот iз аналогiчними активами. При визначеннi строкiв корисного використання активiв керiвництво бере до уваги умови очiкуваного використання активiв, їхню технологiчну застарiлiсть, фiзичне зношення та умови роботи, в яких буде експлуатуватись даний актив. Змiна кожної з цих умов або оцiнок може в результатi призвести до коригування майбутнiх норм амортизацiї.
Суттєвi змiни у вартостi основних засобiв вiдсутнi - первiсна вартiсть незмiнна в порiвняннi з минулим роком, залишкова вартiсть зменшилася в зв'язку зi зносом.
Основнi засоби, отриманi за рахунок коштiв цiльового фiнансування вiдсутнi. Основнi засоби використовуються за призначенням, розташованi за мiсцезнаходженням Товариства. Екологiчнi питання на дiяльнiсть товариства суттєво не впливають. Господарська дiяльнiсть Товариство не має наслiдком виникнення екологiчних ризикiв, що можуть бути пов'язанi зi змiнами нормативної бази, необхiднiстю удосконалення природоохоронних технологiй, тощо. Керiвництво вважає, що нiякi потенцiйнi претензiї або розгляди з питань охорони навколишнього середовища не зроблять iстотного негативного впливу на фiнансовий стан або результати дiяльностi Товариства
Плани капiтального будiвництва вiдсутнi
Товариство має в постiйному користуваннi земельну дiлянку. У зв'язку з вiдсутнiстю права власностi на цю земельну дiлянку, керуючись п.10-12 МСБО № 8, управлiнський персонал прийняв рiшення не визнавати її активом.
Протягом 2019 року, основнi засоби не переоцiнювалися, втрати вiд зменшення корисностi та вигоди вiд вiдновлення корисностi основних засобiв не визнавалися. Iнших змiн первiсної вартостi та суми зносу основних засобiв не було.
Орендованими основними засобами Товариство не користується. Основнi засоби використовуються за призначенням. Обмеження на використання основних засобiв вiдсутнi.
Спосiб утримання активiв полягає в тому, що активи пiдприємства щорiчно iнвентаризуються, їх вартiсть вiдображається в балансi пiдприємства.
Проблеми, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень Проблеми залежностi вiд законодавчих або економiчних обмежень емiтента, якi впливають на його дiяльнiсть мають загальний характер.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Недостатнiсть робочого капiталу свiдчить про вiдсутнiсть можливостi Товариства iнвестувати в власну дiяльнiсть. Негативним явищем є також наявнiсть збитку за результатами дiяльностi звiтного та попереднiх рокiв, зниження рiвня забезпечення поточних зобов'язань Товариства оборотними активами, зменшення значень коефiцiєнтiв лiквiдностi. Вiдповiдно, можна зробити висновок, що фiнансовий стан АТ <Готель <Градецький> є нестiйким, у зв'язку з чим необхiдно вживати заходи для пiдвищення платоспроможностi Товариства.
Вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та очікувані прибутки від виконання цих договорів На кiнець звiтного перiоду укладених, але не виконаних договорiв Товариство не має.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) Фактори якi можуть вплинути на розширення виробництва, полiпшення фiнансового стану емiтента носять загально-державний характер та є об'єктивними чинниками.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок, вказати суму витрат на дослідження та розробку за звітний рік Власних дослiджень та розробок Товариство за звiтний перiод не проводило.
Інша інформацію, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформація про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі Iншої iнформацiї, яку можна було б викласти у аналiтичнiй довiдцi в довiльнiй формi не надходило.